2008. augusztus 30., szombat

Nézz! Olvass! Művelődj!

Voltam ma végre valahára könyvtárban. Ezeket vettem ki:









Reményeim szerint még a suli igazi kezdete előtt el tudom legalább a felét olvasni. Majd nem alszom a vonaton munkába menet.
Voltam múzeumban is, a Ludwigban, megnéztük a Keith Haring kiállítást. Pár kép ízelítő gyanánt:

Hát igen érdekes volt. Még jó, hogy ingyenes nap volt, mert ha pénzt adtam volna érte, sztem most enyhén dühöngenék. Amúgy szórakoztató és tanulságos volt. A pasi, aki egy meleg 31 éves korában elhúnyt, kissé degenerált kinézetű manus, egy graffitis, képregény és szubkult stílust ötvözött egybe. Balrangrajzokhoz hasonló figurákból állította össze a képeit, fő motívumai között az egymást dugó figurák, kutyák és egyéb kellemes, szimbolikus értelmű rajzok találhatók. Halála után egy reklámhadjárat révén rettenetes módon felfuttatták és keresetté tették a nevét és rajzaival különböző pólókat, puzzke-okat és egyéb használati tárgyakat árulnak, és nem mellesleg óriási pénzeket kaszálnak belőle. No, azért halála előtt is volt egy kis sikere, Többek között a Sohoban állított ki.
Nekem annyira nem jön be, de jópofa a stílusa, bár erősen érezhető rajta a gay és a kábszeres hatás. További infó és képek itt.

Ja, és péntek este voltunk az utolsó Magyar Rádiós ingyenes koncerten. Illetve az utolsó előttin. Ma volt az utolsó, csak arra nem mentük el. A lényeg, hogy az évek óta fennálló lehetpőség, miszerint a Rádió által meghirdetett időpontban az adott koncertekre a közönség is elmehet, megszűnt. Szeptember elsejétől 1200 Forint a beléptidíj(ismétlem, az eddig teljesen ingyenes koncertekre). A legrosszabb ebben az, hogy most azokat az öregeket, diákokat, és egyéb műkedvelőket teljesen kiszorítják, akik eddig egy "normális" koncertjegyet nem tudtak megfizetni. Kénytelenek a rádióban hallgatni. Nno komment a továbbiakat.
A koncert borzasztó jó volt amúgy!
Az első rész fellépői, akiket mi is láttunk a Fábián Juli Jazz Riff nevű együttes volt. Borzasztó jó hangulatú, popfeldolgozásos imprós jazzt játszottak. Olyan dalokat dolgoztak fel, mint Sting Fragile vagy Seal Crazy című száma. Az egyik legjobb koncertélményem mostanában.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

az elsőnél, Schiele-nek csak a borítóhoz van köze?

bloodflower írta...

Minden valószínűség szerint igen.

Névtelen írta...

Éljen Tajtékos napok, éljen Száz év magány!

bloodflower írta...

A Szerelem a kolera idejént akartam, de pont nem volt bent, a fülszöveg alapján pedig Száz év magány is kedvet csinált. Most pótolok, amíg még tudok.