2008. szeptember 28., vasárnap

Hát ez most annyira nem sikerült...

Firefox 3.0.3

Sok minden változott a Firefox 3.0-ás széria körül a Firefox 3.0.2 tegnapi megjelenése óta. A jelszókezelő bugja miatt nem maradhat sokáig a beharangozott update. A probléma az ékezetes domainnevű weboldalakat, illetve az ékezetes felhasználóneveket és jelszavakat érinti.

Mike Beltzner tudósítása szerint a Firefox 3.0.2 hibáját csak a közzététel után vették észre. A Firefox 3.0.2 nem minden esetben okoz galibát. A hiba csak akkor lép fel, ha a domainnevekben vagy a jelszókezelő által elmentett felhasználói nevekben vagy jelszavakban ékezetek is előfordulnak.

Ilyen esetekben a jelszókezelőben mentett adatok elérhetetlenek lesznek a felhasználó számára. Emellett új adatok sem tárolhatók el a jelszókezelőben, ami így kikapcsoltnak tűnik. Beltzner megnyugtatja a felhasználókat, hogy az adatok nem vesztek el, hanem továbbra is a merevlemezen találhatók. Egyelőre nem születtek javaslatok arra, hogy a Firefox 3.0.3 kiadásáig mit tehetnének az érintett felhasználók.

A Firefox 3.0.3-at a legutóbbi hírek még szeptember végére, október elejére ígérték, bár most úgy tűnik, hogy máris terjed az automatikus frissítésen keresztül.

Nincsenek megjegyzések: