2008. július 26., szombat

Nézz!

Szívek szállodája maratont tartok. :-) Megkaptam szinkronosan az utolsó, 7. évadot dvd-n, és most igyekszem legalább két részt megnézni naponta. Nem kis dolog, mindjárt elmesélem milért.

Nos, ki sorozatelmélet, aki nem ismerné ki magát ezen berkekben. Ez a sorozat a Warner által finanszírozott kategóriábaa tartozik. A történetével nem untatok senkit, nézzetek utána, ha érdekel, mondjuk itt:
IMDB
A Warner Brothers sorozatai általában reklámmal dúsítva kerülnek forgalmazásra, leadásra egy tv társaságnál. Ez persze nem feltétlenül a forgalmazótól függ, de nekem ez a tapasztalatom.

Amerikában, tévés forgalmazásban, léteznek a 22 perces "sitcom" sorozatok, amelyekből általában kettőt szoktak leadni, közöttük reklámmal, így jön ki az egy óra műsoridő. van a hosszabb sorozat is, az 52 perces, vagy 50 perces. Ezeket is feldúsítják reklámmak, 8-10 perc körül, általában egyszer, nem úgy, mint a hazai kereskedelmi csatornák.

Nos, a Szívek szállodája, eredeti címén Gilmore girls is ilyen hosszabb lélegzetű, epizódonként 50 perces részekből áll. Tehát nem piskóta az egész évad megtekintése, főleg, mivel átlagban egy évad 22 részből szokott állni az ilyen hosszabb sorozatoknál.

kedvenc beszólásom a sorozat 7. évadjából:

Kirk, a "falu bolondja" Lane, a terhes kóreai kiscsaj hasára teszi a kezét.

Lane: Kirk. Mit művelsz?
Kirk: Egy rúgásra várok
Lane: Kapsz is egyet, ha nem veszed le a hasamról a kezed.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó kis sorozat, én is szerettem. :)