2007. november 12., hétfő

300 Forint!

Ma megint voltam dokinál. 300 Forint. Jövő héten megyek hasi ultrahangra. 300 Forint. Utána vissza kell vinnem az eredményt a háziorvoshoz. 300 Forint. Akkor majd szerintem, ha nem lesz semmi baj, egy hónap múlva kell mennem egy laborvizsgálatra. Ha minden jól megy, jövő héten, az ultrahangeredmény visszavitelénél megkapom a beutalót. Aztán megyek laborba a helyi sztk-ba. 300 Forint. Utána a laborleletet visszaviszem a háziorvoshoz. 300 Forint. Ha nincsen semmi, a legközelebbi gyógyszerfelíráson látom csak, ami reményeim szerint csak jövőre lesz. De ha talál valamit, akkor további vizsgálatok kellenek, ezt persze lekopogom a "fafejemen", hogy nem fog bekövetkezni.
De közben el kell mennem a tüdőgöndözóba, hogy kérjek papírt, amivel a háziorvos is írhat fel aszthmagyógyszert. 300 Forint.

Ez most a magyar egészségügy. nem nagyon éri meg betegnek lenni. Nem is a betegség idegőrlő, hanem az azzal járó tortúra. Ide menni, 2 órát vagy 3-at várni, rohangálni, összeegyeztetni a dolgokat. meg az időpontos, fontosabb betegek, az idegeskedő, 5 perce várakozó öreg nénik, akik nagyokat "jajistenemezszörnyűezborzasztó" sóhajtozva kárognak. Mondjuk nem csodálom, hogy sokan nem mennek el orvoshoz. Vagyis sajnos az nem megy el, akinek kéne.
Én persze türelmesnek tartom magam. Mondták is a múltkor, milyen türelmesen végigvártam a két és fél órát.

Reményeim szerint nem ez lesz a következő:
Levegővétel - 300 Forint
A beutaló nélküli, lakóhelynek nem megfelelő helyen eszközölt vagy nem a választott háziorvosnál igénybe vett levegővétel - 600 Forint
Sürgős esetben - 1000 Forint
Tűzoltóknak, nappali tagozatos hallgatóknak, néhány egészségügyi dolgozónak a levegővétel ingyenes!

Kis infó, ha valaki többet akar tudni.

Nincsenek megjegyzések: