2011. szeptember 19., hétfő

Crazy stupid love




Cal negyvenes éveiben járó, háromgyerekes családapa, akinek a felesége válni akar. Jacob egy fiatal nőcsábász, aki valamiért rokonszenvet érez Cal iránt, és megpróbálja átformálni olyanná, mint ő maga. Cal fia, Robbie szerelmes a nála 4 évvel idősebb pesztrájába, aki pedig Calért epekedik titokban. Hannah egy jogász lány, aki csalódik üres életében, és a nagy tagadás közepette találkozik Jacobbal. Ennyit a szereplőkről, akikről sokminden kiderül még menet közben.

Van egy csomó hibája az Őrült, dilis szerelemnek. Egy pár egészen megfelelő színész játszik benne középszínvonalon. A  készítők minden korosztály számára próbálták nézhetővé tenni a  filmet, ezért  areménytelen tiniszerelmen át a fiatal nőcsábász megtérésén keresztül a negyvenes házaspár csődbejutott jázasságáig mindent belezsúfoltak.

Nem szidom tovább, a film tele van hatalmas klisékkel és mérhetetlenül elcsépelt fogásokkal, mégis vicces, érzékeny, szerethető, és az ember mosolyogva ül a székben még percekkel a vége főcím után is.

Hogy a sok hiba ellenére miért tetszett ennyire? A válasz Steve Carell. Ő az a színész, aki a fanyar, brit tipusú komikusi vénáját finoman átmentve hatalmas sikert aratott nálam a romantikus vígjátékok terén. A Dan és a szerelem óta tudom, hogy Carell képes érzékenyen és meghatóan játszani, és mindent elhiszek neki, amit tőle látok. Akár Ryan Gosling, akár Julianne Moore jelenik meg mellette a vásznon, nekem az a véleményem, hyog lejátszik mindenkit a természetességével. Amíg mások színészkednek, ő valóban él a szerepben.

A film egy-egy történetszála kissé elnagyolt, mindegyik bővel elbírt volna egy külön filmet, amelyben részletesen, kellemesen ki lehetett volna dolgozni. Az alkotók kissé sokat akartak, és meglovagolták a mostanság olya divatos szkeccsfilm tipusú romkomokat. Nem lett rossz a végeredmény, de ha Carellt nem teszik bele, akkor  afilm úgy, ahogy van, nagyon bukik.

Mindazonáltal ez egy szerethető, egy pár meglepő fordulattal tarkított kedves film. Érdemes megnézni. Pont.

Nincsenek megjegyzések: