2010. augusztus 9., hétfő

Nézz!


Igen, ma ezt a két filmet néztem meg. Amanda Seyfried nem a kedvencem, de véletlenül ő szerepel mind a két filmben. Az érdekes, h mind a két filmben az idősebb színésznő jót tett Amandának. Julianne Moore és Vanessa Redgrave csodálatosan és lenyűgözően játszanak. Bár utóbbin már látszanak az öregkori parkinson jelei, nagyon remeg szegénynek a keze.
A Letters to Julietben az elején van egy baki. A Chloe-ban pedig az első 20 percben valahol. Szörnyű, hogy ezeket észreveszem :-(

A Levelek Júliának egy kellemes nyári női film, kissé bormámorprovince stílusban. Vicces, de főleg romantikus, végig az olasz tájon. Jó szórakozás mindenképpen.

A Chloe Atom Egoyan nálunk nem bemutatott filmje. Egy családról, de főleg a család nőtagjáról szól, aki elhidegült mind a fiától mind a férjétől. Saját magától szenved a legjobban, olyan negyvenes nő, aki nem képes kimondani, mire vágyik, mit érez. Gyanuja, hogy férje megcsalja egy fiatalabb nővel, arra készteti, hogy belebonyolódjon egy olyan kétes kapcsolatba egy fiatal prostituálttal, amelynek semmiképp nem lehet jó vége.
érdekes, de kissé sekélyes film a klimax előtt/alatt álló nők lelkivilágáról, Atom Egoyan kiváló rendezésében, és nem utolsósorban gyönyörűen fotózott képekkel.

Nincsenek megjegyzések: